Cz | En

Pivo bez kocoviny…

Vědci vyvinuli údajně pivo, po kterém nebude mít kocovinu

Zdá se, že australští vědci úspěšně začínají šlapat na paty těm americkým, známým každému poctivému čtenáři online médií.

Aby vystoupili ze stínu svých amerických kolegů, vyvinuli údajně odborníci na výživu na australské univerzitě Griffith pivo, po kterém nebudete mít kocovinu.

Dle těchto odborníků, citovaných na serveru iflscience.com, je jednou z hlavních příčin kocoviny dehydratace, způsobená tím, že díky alkoholu tělo produkuje zvýšené množství moči a to vede právě k nepříjemným důsledkům v podobě kocoviny. Protinožci se proto rozhodli do běžně vyráběných lehčích piv přimíchat směs elektrolytů, která naopak způsobila, že se tekutiny v těle drží lépe.

Výsledkem údajně bylo, že lehké pivo bylo třikrát více hydratující, než pivo běžné. Bohužel ale podobný experiment nezafungoval v silnějších pivech, čímž vyřadil Přátelský pivovar Malešov ze hry o bezkocovinový ležák.

Vědci sice tvrdí, že tyto příměsi neměly na chuť piva žádný vliv, my se však raději dále budeme držet osvědčených ingrediencí a pokud vás po přemíře našeho piva bude trošku bolet hlava, budeme na vás myslet, případně vám natočíme krásně vychlazeného vyprošťováka, nejnovější vynález českých vědců…